Jdi na obsah Jdi na menu
 


Březen 2023

11. 3. 2023

11.03.2023
Zdá se, že se rostlinkám v domácím rašeliništi daří. I žloutnoucí mucholapka znovu zezelenala a začala dělat nové pastičky.

10.03.2023
Dnes měly dorazit rostliny ze Zeleného údolí (po rostlinách ze Sarracenia.cz, se zatím slehla zem, ale věřím, že je pošlou). Bohužel dorazily ve chvíli, kdy nikdo nebyl doma a protože má pošta krátce, zůstanou tam až do pondělí. Doufám, že nebudou chuděrky úplně placaté.

09.03.2023
Kolegyně mi přivezla z Kauflandu Sarracenia Leucophylla Compacta. Křížence, pravděpodobně s purpureou. Je to moc krásná rostlinka, kterou můžete vidět v rubrice Sarracenia. Měla jednu ustřiženou past, ve které bydlí pavouk. 
Také jsem se dnes všimla, že velké mucholapce žloutne střed. Mám je na okně nad topením a tak jsem je přesunula až do rohu, kde již topení není. Uvidím, zda to pomůže.
Na Facebooku jsem objevila nabídku gemmů rosnatky štírkovité (drosera scorpioides). Protože mě trpasličí rosnatky moc lákají, neodolala jsem. Spolu s nimi dorazí ještě semínka rosnatky aliciny (drosera aliciae). Rosnatka štírkovitá bude test. Pokud mi půjde, ráda bych se do budoucna věnovala hlavně trpaslíčkům. Pán je bude odesílat 13.03.2023, tak snad dorazí v pořádku.

07.03.2023
Jednu z maličkých mucholapek jsem si dala do květináčku zvlášť a vzala si jí do práce. Slaví úspěch.
Protože rosnatky nerostou až tak rychle a ráda bych na balkonovém rašeliništi měla i nějaké velké rostliny, uskutečnila jsem na www.zeleneudoli.cz ještě jednu objednávku. Tentokrát se jedná o běžně zbarvenou dospělou rostlinu drosera filiformis, drosera binata var. binata a do práce na stůl jsem si objednala drosera spathulata.

03.03.2023 
Byla jsem nakoupit v Globusu a samozřejmě jsem nemohla vynechat oddělení květin. Měli zde mucholapky, špirlici  'Fiona', tučnice, a rosnatku kapskou. Tučnice byli v dost mizerném stavu. Zdálo se, že jim hnijí listy. Rosnatku měli jen kapskou a ta se mi moc nelíbí.
Takže jsem si koupila Fionu a dvě mucholapky. Jednu s velkými pastmi a jednu s pidi pastičkami. 
Večer jsem je hned přesadila do velkého kulatého květináče. Ukázalo se, že mucholapka s mnoha malými pastičkami, je ve skutečnosti 6 malých mucholapek pohromadě. U velké byla jedna malinká a špirlice se rozpadla na dvě rostliny.
2023-03-03-domaci-raseliniste--2-.jpg2023-03-03-domaci-raseliniste--3-.jpg
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

02.03.2023
Binatu v rašeliníku jsem přesunula na stratifikaci ven. Semena, která jsou na balkoně nechám volně klíčit. Nebudu je přesouvat do teplejšího prostředí a uvidím, co to udělá.
Nasila jsem druhou část mucholapky a filiformis.
Dlouho jsem váhala, ale nakonec jsem se rozhodla objednat na sarracenia.cz několik rostlin do venkovního rašeliniště (balkonového). Jsou to sarracenia purpurea ssp. purpurea, drosera x beleziana a červená forma drosera filiformis. Nemůžu se dočkat až dorazí.

01.03.2023 
Semínka dorazila. Mucholapku a Filiformis jsem rozdělila na dvě části. První část jsem hned nasadila a dala na balkon. Podle rady prodejců je ideální počasí na stratifikaci venku. Druhou část nasadím zítra dám v práci do chlaďáku. 
Binatu jsem rozdělila také na dvě části - jednu jsem nasadila do rašeliníku, druhou do rašeliny. Až večer jsem se dočetla, že i binata by se měla stratifikovat.
Capillaris jsem nasadila do miniskleníčku z Lidlu.

26.02.2023
Objednala jsem si semínka rosnatek a mucholapky na zeleneudoli.cz.
Konkrétně šlo o semínka:
Dionaea muscipula - Mucholapka podivná | směs klonů
Drosera capillaris (Costa Rica) - Rosnatka vláskatá
Drosera filiformis - Rosnatka niťovitá
Drosera binata var. binata (New Zealand) - Rosnatka dvojitá

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář